Dagje proefzeilen

Na een lange winter gisteren de eerste dag gezeild. Samen met Rombout doen we een rondje Lutjeswaard.

Met afgaand tij en ZW4 a 5 bft gaan we vanaf Den Oever stuurboord uit.

Ik ben met vol tuig Den Oever uit gegaan, maar in de buurt van de de Vlieter voelen we al dat het behoorlijk waait. Een uitgelezen moment om de nieuwe reefoplossing te proberen.  Nou dat werkt prima. Met deze hardware kan ik in mijn eentje een rif zetten of lossen, en dat is een enorme verbetering.

Vervolgens zeilen we richting de Texelstroom waar we kruisend met de eb mee richting het Gat van de Stier gaan. Onder de hoge wal van Oudeschild maken we twee slagen om dan de GvS4 in één keer aan te kunnen zeilen. Met de stroom mee lopen we geregeld meer dan 7,4 knoop over de grond.

Bij de GvS4 gaan we bakboord uit om het Visjagersgaatje op te pakken richting Den Oever. Hier loopt de stroom tegen maar ondanks dat behouden we nog steeds ruim 4 knoop over de grond. Ondertussen zien we links en rechts van ons meerdere zeehonden op de platen liggen. Het is lente en alles komt weer tot leven, wat een prachtig gezicht.

Met ruime wind lopen we zo in een mum van tijd Den Oever aan, waar we snel kunnen schutten en om 16.30 ligt Robbe weer op haar plek.

Het was een prachtige eerste zeildag voor een mooi begin van dit zeilseizoen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *