Over Robbe

Dit is het digitale archief van Robbe.

Robbe is onze zeeschouw. Ze is gebouwd in 2006 door de Deining, en is getekend door Martijn van Schaik. Robbe meet 10,50m over de stevens en heeft een waterverplaatsing van 10,7 ton. Robbe is uitgerust voor het varen van wedstrijden en heeft in mei 2022 een tvf zonder halfwinder van 0,9443.

Sinds 2006 hebben we haar in ons bezit en beleven daar allerlei avonturen mee. Het vaargebied van Robbe brengt ons van Antwerpen tot en met Aarhus. Naast gebruik als puur vakantieschip varen we met Robbe ook regelmatig wedstrijden.

Deze plek is bedoeld om geïnteresseerden te laten meebeleven wat wij zoal meemaken, welke lessen wij leren en hoe wij die in de praktijk brengen. Naast reis- en wedstrijdverslagen zal ik zo nu en dan ook het een en ander over de door ons gebruikte technieken van het zeilen met een zeeschouw bespreken.

Dit blog is niet samen te stellen zonder materiaal van anderen en een groot aantal van de wedstrijdfoto’s zijn door hen ter beschikking gesteld, bij deze bedank ik allen die welwillend materiaal  beschikbaar stellen.

Ben je een regelmatige lezer? Mail me dan, dat geeft me een idee wie jullie zijn. Je feedback stel ik zeer op prijs.

Welkom, PieterJan Spijkerman